Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.Anna Lesz filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus AUTOR ANNA LESZ TYTUŁ BEZ MARNOWANIA. KUCHNIA ZERO WASTE WYDAWCA RM ROK WYDANIA 2020 OPRAWA OPRAWA BROSZUROWA ILOŚĆ STRON 280 EAN 9788381513395 Znajdź podobne według klucza: ANNA_LESZ RM KUCHNIA (387919)

Kategoria: Kulinaria

Producent:

born to be, halucynacja, rzutka, lustro wiszące, mapa polityczna afryki, harry potter i komnata tajemnic online, diablak, karcer, marianne, dazai osamu, klan na drzewie, noc kryształowa, katarzyna ii wielka, the body shop, skrzatów, marta kownacka, bohater uczty platona

yyyyy